Ο Αρκουδιλάς είναι μια αμμώδης παραλία στη νότια ακτή της Κέρκυρας. Είναι το νοτιότερο σημείο του νησιού το οποίο μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο, μέσω χωματόδρομου. Το πλησιέστερο χωριό του Αρκουδιλά είναι ο Κάβος (3χλμ.).

Η παραλία βρίσκεται σε ένα μικρό όρμο που περιβάλλεται από ψηλούς βράχους και έχει μήκος πάνω από 1 χλμ. Ο Αρκούδιλας είναι ένα απομακρυσμένο και άγριο μέρος – δεν υπάρχουν ταβέρνες, στούντιο ή βίλες και η περιοχή γύρω από αυτό δεν είναι κατοικημένη. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ένα μικρό beach cafe λειτουργεί στην παραλία και προσφέρει ξαπλώστρες, ομπρέλες και κρύα ποτά. Η άμμος είναι μαλακή και κίτρινη, αλλά το νερό είναι ρηχό μόνο λίγα μέτρα από την ακτή, τότε γρήγορα βαθειά. Να προσέχετε τα ισχυρά υποβρύχια ρεύματα που μπορεί μερικές φορές να εμφανίζονται σε αυτή την παραλία.

Δίπλα στον Αρκουδήλα το νησί τελειώνει με ένα βραχώδες ακρωτήριο που ονομάζεται Ασπροκάβος. Πάνω από το ακρωτήριο μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της παλιάς μονής της Παναγίας, προσβάσιμα μέσω χωματόδρομου. Από το ακρωτήρι υπάρχει όμορφη θέα στη θάλασσα και τα νησιά των Παξών σε απόσταση.

Πηγή: https://www.feelgreece.com/el/arkoudilas © FeelGreece.com