Ο Κάβος είναι ένα από τα πιο τουριστικά σημεία στην Κέρκυρα. Ο Κάβος βρίσκεται στη Λευκίμμη, στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας, σε απόσταση περίπου 45χλμ από την πόλη.

Ο Κάβος έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία είκοσι χρόνια και είναι ο κύριος προορισμός για νέους Βρετανούς και Σκανδιναβούς ηλικίας από 18-32. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η θάλασσα, οι οργανωμένες παραλίες, η πολύ έντονη ως και φρενήρης νυχτερινή ζωή και τα πολύ φτηνά ποτά.

Ο Κάβος φημίζεται επίσης για την πολύ φτηνή και οικονομική διαμονή, καθώς υπάρχουν περίπου 15.000κλίνες, τόσο σε φτηνά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή στούντιο αλλά και σε κάπως ακριβότερα ξενοδοχεία. Υπολογίζεται ότι στην περιοχή λειτουργούν και μερικές χιλιάδες μη δηλωμένες κλίνες, ωστόσο λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής είναι μάλλον δύσκολο να ελεγχθούν.

Οι νέοι που θέλουν να επισκεφτούν τον Κάβο συνήθως επιλέγουν να μείνουν μέσα στον οικισμό, κοντά στο κέντρο της διασκέδασης. Έτσι κι αλλιώς λίγο ανησυχούν για τη φασαρία το βράδυ, αφού στον Κάβο κανείς δεν κοιμάται πριν τις 6-7 το πρωί. Ο Κάβος, που θεωρείται το αντίστοιχο των Μαλίων της Κρήτης, δεν θεωρείται καλή επιλογή για οικογένειες καθώς μερικές φορές τα έκτροπα στην περιοχή είναι πολλά.